Voor alle vragen over de verschillende glassoorten kunt u bij het onderdeel producten informatie vinden over onze glassoorten.
Klopt het dat er een BTW verlaging is op verbouwingen?
Ja dat klopt. Huiseigenaren krijgen extra financiële steun, mede vanwege de prijsdaling van koopwoningen. Het btw-tarief OVER HET ARBEIDSLOON bij renovaties zal met ingang van 1 oktober worden verlaagd naar 6%. De regeling geldt tot 1 juli 2015. Daarna is het 21% tarief weer van kracht. Let wel, de regeling geldt alleen voor deze periode en betreft uitsluitend het arbeidsloongedeelte van de aanneemsom.
Hoe werkt de subsidieregling op isolatieglas?
De subsidie voor isolatieglas geldt voor eigenaar-bewoners van woningen die vóór 1995 zijn gebouwd. Zij kunnen subsidie krijgen op de aanschaf. De regeling geldt voor isolatieglas met een U-waarde tot 1,60 W/m2K (HR++ en HR+). Er dient minimaal 5 m2 glas te worden geplaatst. De subsidie bedraagt maximaal € 1.100,- (inclusief BTW). Alle up-to-date gegevens over subsidie en het aanvragen van de subsidie-waardebon kunt u vinden via Meer met Minder of via SenterNovem.
Hoe meet ik een ruit op?
Om de maat ruwweg te bepalen (bijvoorbeeld voor een offerte) meet u de binnenzijden van de kozijnen op. Het exact opmeten van de ruit wordt altijd door de Glaswacht Zaanstreek gedaan nadat de opdracht is verstrekt.
Ik heb een bestaande glazen deur. Kan ik deze laten inkorten?
Nee, helaas kan dit niet. Een glazen deur is gemaakt van gehard glas. Op het moment dat hiervan iets wordt afgehaald zal de deur versplinteren in duizenden stukjes.
Maken jullie ook spiegels op maat?
Ja, dat doen wij. Je kunt op het particuliere deel van de site een offerte aanvraagformulier invullen.
Mijn ruiten zijn niet helemaal helder, maar hebben een kleurtje, klopt dit?
Glas is nooit helemaal kleurloos, maar heeft, afhankelijk van de dikte, altijd een bepaalde tint. Omdat voor grote ruiten dikker glas moet worden gebruikt dan voor kleinere ruiten, zijn kleine kleurverschillen mogelijk. Hoewel dit in de meeste gevallen niet als storend wordt ervaren, kunt u dit risico uitsluiten door alle beglazing in dezelfde glasdikten uit te voeren.
HR++ beglazing heeft door de coating een iets andere kleur dan gewoon isolerend dubbelglas. Het is mogelijk dat tussen de coatings van verschillende fabrikanten kleine kleurverschillen zitten. Bij vervanging van een bestaande ruit kan er dus een klein kleurverschil met de andere ruiten ontstaan.
Welke normen gelden voor het onderhoud van isolatieglas?
Ook voor het onderhoud zijn normen en richtlijnen opgesteld. Voor u is belangrijk dat het schilderwerk, de kit en/of beglazingsrubbers (afdichting tussen de beglazing en het kozijn) in goede staat blijven en eventueel aanwezige beluchtinggaten (openingen aan de buitenkant van het kozijn) schoon en open blijven.
Slecht onderhoud aan het kozijn verhoogt de kans op schade aan uw beglazing. Geadviseerd wordt om één jaar na plaatsing en vervolgens tenminste éénmaal in de drie jaar een inspectie uit te (laten) voeren.
Valt mijn isolatieruit onder de garantie?
In het algemeen geeft een fabrikant vijf tot tien jaar garantie op isolerend dubbelglas en HR++ beglazing. Deze garantie geldt uitsluitend voor het volledig dicht zijn van de eenheid. Er mag dus geen sprake zijn van breuk. De garantie wordt gegevens op inwendige aanslag, condensatie, stof of aantasting van de coating tussen de glasbladen. Aan deze garantie is een aantal voorwaarden verbonden. Naast de voorwaarden met betrekking tot de plaatsing en de samenstelling van de beglazing, wordt ook de verplichting van goed onderhoud door de eigenaar genoemd.
Wanneer zich een defect voordoet binnen de garantieperiode, zal gekeken moeten worden waardoor het defect is ontstaan. Dit kan zijn door een productiefout, een plaatsingsfout of onvoldoende onderhoud.
Ik heb een klacht over isolatieglas, wat moet ik doen?
U dient altijd het garantiebewijs en de gegevens te bewaren van de glaszetter of het montagebedrijf van de beglazing. Mocht uw beglazing binnen de garantietermijn een defect vertonen, dan kunnen zij voor u nagaan of uw klacht binnen de garantie van de fabrikant valt. In het algemeen staat op de afstandhouder tussen de glasbladen de productnaam en productiedatum van de beglazing. Zo weet u van welke fabrikant de beglazing is en wanneer de beglazing geproduceerd is.
Glaswacht Zaanstreek rekent geen kosten voor het plaatsen van de ruiten die onder de garantie vervangen worden (uiteraard leveren we alleen garantie op ruiten die door ons geleverd en geplaatst zijn). Garantie is bij ons dus ook echt garantie!
Hoe kan ik het beste een glas-in-loodraam schoonmaken?
Zeem glas-in-lood nooit af met spirituswater, want dan lost de kit (waarmee het glas in het lood ‘vastzit’) op. Gebruik liever (bv.) Glassex. Spuit het niet rechtstreeks op het glas, maar op de doek waarmee u voorzichtig poetst. Gebruik nooit schuur- of oplosmiddelen, zoals Cif, terpentine, ammoniak etc.
Kunnen er jaloezieen in een isolatieruit?
Ja, dit is mogelijk. Vraag bij Glaswacht Zaanstreek (via het offerte-aanvraagformulier of telefonisch) naar de mogelijkheden.